Post

All New Blek Kerupuks

We added new green colored container, as well as adding some stickers to resemble the real Blek Kerupuk even more 😁 Kita udah tambahin nih blek warna ijo, plus kita tambahin juga stiker supaya lebih mirip lagi sama blek kerupuk beneran 😁

We Race

We race to do good.

Dragon Fruit

It has nothing to do with dragon, just fruit 😁 Ngga ada hubungannya sama naga, cuma buah 😁

LM TS1000G Tensegrity Structure

Introducing LM TS1000G Tensegrity Structure. This is a greener version of LM TS1000. Same shape, just greener 😁 Perkenalkan gaes, ini adalah LM TS1000G Tensegrity Structure. Versi yang lebih hijau dari LM TS1000. Bentuknya sama, cuma lebih hijau 😁

tekniSHen

We build, repair, maintain, troubleshoot, research, design, plan, manage, upgrade, enhance, improve, optimize, work together πŸ˜„

Brickability

/brikΙ™’bilΙ™dΔ“/ A term we defined as a measure of how possible to turn something into miniature using LEGO bricks 😁 And we ourselves, are quite surprised to see that many industrial equipment, turns out to be highly brickable. With a size reasonably proportional to a standard LEGO minifigure, which roughly about 1:40 in scale 😁… Continue Reading →

Our Minifigures

Soon, in syaa Allaah, you will be able to buy separately from many different kind of our custom LEGO minifigure and each individual tools they have 😁 Sebentar lagi, in syaa Allaah, kamu bakal bisa beli secara terpisah, bermacam-macam custom minifigure yang biasa muncul di samping miniatur equipment. Dan kamu juga bisa beli masing-masing alat-alat… Continue Reading →

Upgraded Gas Turbine Model

The other day, one of our customer who bought our LM GTE460 gas turbine engine model, reported some problem in the engine support. Where it tend to detached from the engine when subjected to horizontal movement. And we really value customer’s feedback. It is essential and valuable for our product improvement. So alhamdulillah, by the… Continue Reading →

LMV220EB Design

From our name, you can obviously know, that we are mechanical person, not electrical. Otherwise, the name would be Little Electrician 😁 So when we develop our LMV220 Power Transformer model, we tried our best to learn major components of a power transformer, including bushings. But when someone who work in one of transformer manufacturing… Continue Reading →

Two Biggest Model by Far

One to generate power. The other to lower down its voltage to be acceptable by power consumers. All in a scale of 1:40 roughly 😁 Yang satu buat ngebangkitin listrik. Yang satu lagi buat nuruin tegangan listriknya supaya bisa diterima sama pengguna listrik. Dua-duanya dalam skala 1:40 -an lah kurang lebih 😁

SIMAMAN Power Transformer LMV220

Introducing our new model. SIMAMAN Power Transformer LMV220 😁 And this is the second largest model. Only slightly smaller than the gas turbine. Note: For those of you who’s not familiar with power distribution system, this is not a kind of transformer that can turn into robot 😁 Eng… ing… eng… perkenalkan model baru kami,… Continue Reading →

Young Indonesian Farmer

One day, one of our colleague from agribusiness, share this information in his social media: “Penurunan jumlah petani mayoritas berada di wilayah Kecamatan Ambarawa dan Kecamatan Tuntang,” ungkap Rochwan [Kepala BPS Kabupaten Semarang 2014], di Ungaran, Jumat (26/09/2014). Currently the decline has reduced the agriculture producers now to only 2.3% of the population of Kecamatan… Continue Reading →

Do It for Good

Whoever you are, whatever you do, do it for good. Do it for something big, something useful, something meaningful… Siapapun kamu, apapun pekerjaanmu, lakukanlah untuk kebaikan. Lakukanlah untuk sesuatu yang besar. Sesuatu yang berguna. Sesuatu yang berarti dan bermakna…

Design of Power Transformer

Who said we are too oil & gas minded? 😁 For any of you who work in PLN, or other power related company, this model might be for you 😁 As usual, this is still render of a 3D model. Siapa bilang kita terlalu oil & gas minded? 😁 Buat kamu yang kerja di PLN,… Continue Reading →

Interconnecting Kit for LM PV20 and LM301

If you already have our LM301 Centrifugal Pump model with its PIPING SYSTEM Kit, now you can connect it to LM PV20 Vertical Separator by adding 8 parts only in this INTERCONNECTING Kit, to build a separator – pump system 😁 Kalo kamu udah punya model LM301 Centrifugal Pump berserta PIPING SYSTEM Kit nya, sekarang… Continue Reading →

Scaffolding Kit for LM PV20

Construction folks, you asked it, we give it 😁 Orang construction, kamu minta, kita kasih 😁

Little is Incredible

Little is indeed incredible… Kecil itu emang gokil…

View from Above

One of the most beautiful things at a project site or a plant, is a view from a height. A view from above. Where all the equipment suddenly appear like miniatures to the eyes. Salah satu pemandangan terindah di suatu lapangan project atau plant, adalah pemandangan dari tempat yang tinggi. Pemandangan dari atas. Dimana semua… Continue Reading →

Simultaneous Operations

And by the way, due to the tight schedule, often partial startup and SIMOPs (Simultaneous Operations) is un-avoidable 😁 Where one process train is in operation, while the other is still under construction. Dan btw, karena jadwal yang ketat, seringkali partial startup dan SIMOPs (Simultaneous Operations) itu ngga bisa dihindari 😁 Dimana satu process train… Continue Reading →

Connecting Equipment

In a project, connecting an equipment with another one, is almost always accompanied with challenges. And often, a tough one. But we are here, to take the world’s toughest brick challenges 😁 Biidznillaah… Dalam sebuah project, ngehubungin satu equipment sama equipment lain itu hampir selalu diiringin sama tantangan-tantangan. Dan seringkali tantangannya berat. Tapi kita hadir,… Continue Reading →

Separator & Pump System

Eventhough we’re still far away from designing a mini plant or a subsytem, but we’re heading into that direction 😁 And we plan to do it in a modular way. So you can buy an individual equipment, or choose to expand it using the expansion kit, or further connect it to the other equipment using… Continue Reading →

ATIATI Demolition Hammer LM VR2000

This one is a request from one of our colleague who work in a demolition hammer manufacturer (Hilti) 😁 Even though it’s quite simple (only 44 parts), but we like it. Because in the process, we can learn the flooring technique required, to create an effect of destroyed concrete 😁 Note: Ati-ati in Sundanese means… Continue Reading →

Piping System Kit for LM301

LM301 owners, now you can expand your model by adding this kit 😁 And for any of you who don’t have LM301 model already, you can buy it together with this kit, and get a discounted price 😁 Buat kamu yang udah punya LM301, sekarang kamu bisa nambahin model kamu sama kit ini nih 😁… Continue Reading →

Design of Piping System Kit for LM301

For any of you who already own our LM301 Centrifugal Pump model, just wanna let you know that we’re currently developing an expansion kit as well for LM301 model. It’s a piping system kit that consist of suction-discharge piping, suction-discharge block valves, suction strainer, discharge check valve, and discharge gauge 😁 In syaa Allaah we… Continue Reading →

Design vs Real One

Many who saw a picture of our design, think that it is a real Lego brick. But we say to them it ain’t one 😁 It’s only a photo-realistic render of a 3D model. So here you are a head to head comparison between the design and the real one. They have some differences for… Continue Reading →

Design of Scaffolding Kit for LM PV20

For those of you who deal daily with construction activities, a tidy and well constructed equipment miniature might not represent what is your work really about. Because in construction, at least you need to see scaffoldings around the equipment. So here you are 😁 A 3D design of scaffolding kit for our LM PV20 vertical… Continue Reading →

Unfinished Design of Scaffolding Kit

Soon, in syaa Allaah, we will be releasing also expansion kits for some existing models. And this video shows the unfinished design of scaffolding kit for LM PV20 vertical separator. Still working on it πŸ˜„ Bentar lagi, in syaa Allaah, kita juga bakal nge-release expansion kit buat beberapa model yang udah ada. Dan video di… Continue Reading →

Indonesian Flat Tire Repair Service

As an Indonesian, you may not realize that “Jasa Tambal Ban” like we normally see here in Indonesia, is probably unique to Indonesia 😁 Because in many countries outside of Indonesia, there are no flat tire repair service, with this unique appearance, widely available in almost every spot and every major streets. So how on… Continue Reading →

Indonesian Crackers Container a.k.a. Blek Kerupuk

If you are an Indonesian, wherever you are right now, wherever you travel to any part of the world, we can be quite sure that you won’t find these containers right there. A container that is so unique to Indonesia. Unique to warung nasi or small Indonesian restaurant. A container you can’t forget 😁 If… Continue Reading →

Indonesian Farmer

From littlemechanic.com, for Indonesian farmers

Indonesia Banget Series

Several weeks ago, someone from an agribusiness, contacted us and asked us whether we can also make something for Indonesian farmers and agriculture. So we said, “Sure, why not.” 😁 Having said that, other than continuously expanding our industrial equipment miniature series, in syaa Allaah we plan to also working on a new series. It’s… Continue Reading →

Taking on The World’s Toughest Brick Challenges

As you might often experience, that reality in the field is not always as “beautiful” as in the design. Challenges and un-expected problems often occurred. And we might overlooked some important practical aspects. Believe it or not, it happens as well in the “field” of LEGO creation 😁 Designing our own LEGO creation inside a… Continue Reading →

SALAMBERSIH Vertical Two Phase Separator LM PV20

Before attempting to work at height, ensure you wear a full body harness and remember to maintain minimum three points of contact 😁 So here you are the LM PV20 Vertical Two Phase Separator 😁 Notes: One of the well known company who deal a lot with separator, is Schlumberger. The spelling is Β “shlum-bur-shay” or… Continue Reading →

SOBAR Gas Turbine Engine LM GTE460

Humbly present to you, our LM GTE460 😁 And don’t worry, for any of you who also waiting for the vertical separator model, we will launch it soon as well, in syaa Allaah. Notes: For any of you who doesn’t familiar with the gas turbine world, one of the well know industrial type gas turbine… Continue Reading →

Building Our First Gas Turbine Engine Unit

The little mechanics are building our first gas turbine engine unit 😁 Para mekanik kecil lagi bikin turbin gas pertama kami 😁

View from Hot End

For any of you who’s curious to see how our LM GTE460 looks like from hot end, here you are 😁 And alhamdulillah we received a lot of enthusiasm on this model. Even the first and second unit have been booked by our colleagues. This is by far, our largest model, with 636 LEGO parts…. Continue Reading →

Gas Turbine vs Separator

Honestly, we are in a dilemma In one hand, our rotating equipment fellows can’t hardly wait for the gas turbine model to be launched. While in the other hand, our process fellows also waiting for a model of process equipment. We did answer both of their challenge to make the design, though But the question… Continue Reading →

GEWOR Diaphragm Pump LM DP10B

Ini juga model sebuah pompa, tapi pompa jenis lain, yaitu pompa diafragma. Seperti halnya pompa sentrifugal, pompa ini juga fungsinya untuk mengalirkan cairan. Lego set-nya terdiri dari 42 komponen Lego. Catatan: Untuk model pompa, in syaa Allaah kami akan konsisten menggunakan nama GEWOR 😁 This is a model of pump, but different type, which is… Continue Reading →

Customer Portfolio

Just wanna share you an awesome portfolio from one of our customer. He bought three of our custom brick sets, then combined it into an awesome arrangement. Well done! πŸ˜ƒπŸ‘πŸ‘ Cuma mau nge-share portofolio yang keren banget dari salah satu customer kita. Dia ngebeli tiga custom brick set kita, abis itu dia gabung jadi kombinasi… Continue Reading →

SIMAMAN Coriolis Flowmeter LM FCT10

Ini Custom Brick Set miniatur alat industri berbasis Lego kami yang ketiga. Berupa model alat ukur aliran (flowmeter) berjenis coriolis. Lego set-nya terdiri dari 28 komponen Lego. Bagi yang ngga familiar dengan flowmeter, jadi ini tuh alat yang digunakan untuk mengukur jumlah aliran suatu cairan dalam sistem pipa. Macam meteran PDAM lah 😁 Catatan: Salah… Continue Reading →

LAUK Control Valve LM Flo

Ini Custom Brick Set miniatur alat industri berbasis Lego kami yang kedua. Berupa model katup kontrol (control valve). Lego set-nya terdiri dari 21 komponen Lego. Bagi yang ngga familiar dengan katup kontrol, jadi ini tuh alat yang digunakan untuk mengatur aliran suatu cairan dalam sistem pipa. Catatan: Lauk dalam Bahasa Sunda artinya ikan. Terus kenapa… Continue Reading →

GEWOR Centrifugal Pump LM301

Ini tuh Custom Brick Set miniatur alat industri berbasis Lego kami yang pertama. Dan merupakan model pompa sentrifugal dengan skala kurang lebih 1:40. Lego set-nya terdiri dari 41 komponen Lego. Bagi yang ngga familiar dengan pompa sentrifugal, jadi ini tuh alat yang digunakan untuk mengalirkan air atau cairan yang lainnya (mis: bahan kimia, minyak bumi,… Continue Reading →

BahΓ©

Jawaban posting sebelumnya 😁 Answer of the previous post 😁 Icons made by Freepik and Monkik from www.flaticon.com Berbagai kosa kata Bahasa Sunda, ditampilkan bersama Bahasa Inggris dan Bahasa Indonesia, disertai ilustrasi gokil.

Baso dibalikkeun jadi naon?

Bakso dibalik jadi apa? 😁 Meatball, when reversed, become what? 😁 Jawaban – answer Icons made by Freepik and Monkik from www.flaticon.com Berbagai kosa kata Bahasa Sunda, ditampilkan bersama Bahasa Inggris dan Bahasa Indonesia, disertai ilustrasi gokil.

GEWOR Centrifugal Pump LM201

Ini adalah prototipe pertama miniatur pompa sentrifugal berbasis bricks / Lego. This is the first prototype of bricks/Lego based centrifugal pump miniature.

Leumpang, malaweung, tikosΓ©wad

Ketika kamu jalan kaki sambil ngelamun atau ngga fokus, kamu bisa tikosΓ©wad 😁 If you’re distracted when walking, you can experience tikosewad 😁 Icons made by Freepik and Monkik from www.flaticon.com Berbagai kosa kata Bahasa Sunda, ditampilkan bersama Bahasa Inggris dan Bahasa Indonesia, disertai ilustrasi gokil.

Dahar, lumpat, kalikiben

Kalikiben itu sakit perut yang disebabkan oleh sesuatu yang sangat spesifik. Yaitu langsung lari setelah makan 😁 Kalikiben is a kind of stomachache with a specific cause. Which is running right after eating 😁 Icons made by Freepik and Monkik from www.flaticon.com Berbagai kosa kata Bahasa Sunda, ditampilkan bersama Bahasa Inggris dan Bahasa Indonesia, disertai ilustrasi gokil.

Clom, kunyunyud, giriwil!

Clom adalah efek suara ketika sesuatu masuk ke dalam air. Macam cemplung. Kunyunyud juga efek suara ketika sesuatu (misalnya tali pancing) menjadi tegang karena tertarik. Dan giriwil juga efek suara ketika kita berhasil mendapatkan atau menangkap sesuatu 😁 Clom is a sound effect when something fall into the water. Just like splash. Kunyunyud is also… Continue Reading →

Tijengkang

Tijengkang yaitu terjatuh (ke arah belakang) 😁 Tijengkang means fall (to the back side) 😁 Icons made by Freepik and Monkik from www.flaticon.com Berbagai kosa kata Bahasa Sunda, ditampilkan bersama Bahasa Inggris dan Bahasa Indonesia, disertai ilustrasi gokil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: