LMV220EB Design

From our name, you can obviously know, that we are mechanical person, not electrical. Otherwise, the name would be Little Electrician ๐Ÿ˜

So when we develop our LMV220 Power Transformer model, we tried our best to learn major components of a power transformer, including bushings.

But when someone who work in one of transformer manufacturing company asked us whether we can add extra bushings at HV side, with a height of approximately two times of the LV one, we definitely scratch our head. HV? LV? What on earth is that? ๐Ÿ˜‚

But alhamdulillah, we can figure that out, and designed a new variant of LMV220, with High Voltage and Low Voltage bushings. It’s LMV220EB ๐Ÿ˜


Dari nama kita, pasti pada tau lah ya kalo kitu itu orang mechanical, bukan electrical. Kalo orang electrical, namanya pasti lah Little Electrician ๐Ÿ˜

Jadi pas kita bikin model LMV220 Power Transformer, kita berusaha semampu kita buat belajar apa aja sih komponen-komponen utama suatu power transformer, termasuk bushing.

Tapi pas ada seseorang yang kerja di salah satu perusahaan pembuat transformer nanya ke kita, apa kita bisa nambah beberapa bushing di sisi HV, yang tingginya kurang lebih dua kalinya bushing yang di sisi LV, kita pastinya garuk-garuk kepala. HV? LV? Naon รฉta? Apaan tuh? ๐Ÿ˜‚

Tapi alhamdulillah, kita bisa belajar, dan akhirnya nge-design varian baru dari LMV220, yang ada High Voltage dan Low Voltage bushing-nya. Varian baru ini namanya LMV220EB ๐Ÿ˜

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: